Dalnet Fiberförening
"Tillsammans har vi skapat möjlighet till kommunikationstjänster i världsklass."

Aktuellt

Här finns aktuell och relevant information:KALLELSE TILL ÅRSMÖTE

När: Måndag 14/6 kl. 18.00
Vart: Mötet sker digitalt
På grund av Covid 19 kommer mötet ske digitalt.
Du som är medlem behöver anmäla dig via www.dalnet.nu/Kontakta-oss/, detta för att få en mötesinbjudan.
Viss datavana kan behövas och är något som varje enskild medlem får lösa själv.

Mvh Styrelsen


Info till medlemmar som har Dalnets gruppanslutning från Telia.
På förekommen anledning, Telia försöker ändra förutsättningar för TV utbudet nationellt. Dalnet berörs inte av denna förändring.
De medlemmar som har Telias gruppanslutning har rätt till "Tvilling" kostnadsfritt. Detta på upp till fyra  extra TV decodrar, således totalt fem decodrar(Samt två Telia Play strömmar).
De fyra extra decodrarna köper man själv men inloggen till dessa skall man få kostnadsfritt via Telias kundtjänst.

Mvh Styrelsen


ÅTGÄRDAT!! Avgrävd fiber lagad 20210310.
Detta påverkade medlemmar vid Kräppersrud, Bergarud, Kuserud, Åmot och Säby.
Om någon medlem inte fått länk på FX lampan på mediaomvandlaren efter åtgärden kan ni rapportera detta via vårt webbformulär.
Då detta är en specifik händelse så vill vi ha denna kontakt via webbformuläret, i vanliga fall kontakta alltid eran tjänsteleverantör vid tjänstebortfall.
Mvh Styrelsen


- Tyvärr verkar det  ringa oseriösa telefonförsäljare till våra medlemmar,  dessa påstår sig ha köpt upp vårt fibernät. Detta är inte sant.....
Tänk på att ni som har vår gruppanslutning lämpligen inte tackar ja till något erbjudande då ni inte blir av med gruppanslutningen utan kommer sitta med dubbla tjänster/kostnader.


- Har Du grävarbete framför dig? Tänk på att använda https://www.ledningskollen.se/ så vi slipper kostsamma avbrott på vårt gemensamt ägda fibernät.


- Det kommer in lite frågor om det gamla kopparnätet/telenätet som Skanova äger. Detta nät har inte Dalnet med att göra men efter kontakt med Telia så ska det finnas en plan på att rasera kopparnätet allteftersom telestationer släcks ned.

OBS!!! Har du kopparnät inom Dalnets upptagningsområde och håller på att bli av med din stabila uppkoppling?? Givetvis kan du höra av dig till Dalnet via vårt webbformulär om intresse finns för att skaffa en robust och stabil fiberuppkoppling.


 - Driftinformation från vår kommunikationsoperatör Zitius. Klicka här


- Faktureringsintervall på vår gruppanslutning sker kvartalsvis.


- Medlemsavgift faktureras årsvis.