Dalnet Fiberförening
"Tillsammans har vi skapat möjlighet till kommunikationstjänster i världsklass."

Aktuellt

Här finns aktuell och relevant information:


Ordföranden har ordet.
Denna medlemsinformation är riktat till Dalnets delägare/medlemmar som vill ingå tjänsteavtal med föreningen i en så kallad Gruppanslutning.
Hej Alla! Åren går fort och den befintliga Gruppanslutning från Telia som många av oss valt kommer att löpa ut 2022-03-31.
Detta innebär att omförhandling med Telia har skett och detta har enligt mig gått lysande😊 Dalnet kommer vara den första föreningen i hela Sverige som tar del av detta erbjudande från Telia innehållande:
• Upp till 500/500 Mbit/s Internet. (Tidigare avtal upp till 100/100 Mbit/s)
• Tv Lagom med ett Huvudabonnemang. (Samma som tidigare avtal)
• Tvillingabonnemang till Tv Lagom, detta med egenköpt hårdvara. (Samma som tidigare avtal)
• TeliaPlay. (Samma som tidigare avtal)
• Bredbandstelefoni. (Samma som tidigare avtal)
• Router. (Samma som tidigare avtal)
• Tv box med fjärrkontroll. (Samma som tidigare avtal)
• Smarthome gateway från Telia. (Nyhet i detta avtal)
• 349: - ink moms per månad!! (Tidigare avtal 389: - ink moms per månad)
• Avtalstid 5 år med möjlighet till förnyelse årsvis efter fyra år, förutsatt att Dalnet eller Telia inte säger upp avtalet. (Tidigare avtalstid var 5 år)
Avtal för ny Gruppanslutning 2022-04-01 finns på http://dalnet.nu/Blanketter-och-dokument/.
Dalnet har för avsikt att teckna avtal med alla delägare/medlemmar som är intresserade innan 2021-12-15. Detta för att vara helt redo med alla aktiveringsmoment och i skarp drift med vårt nya avtal 2022-04-01.
Det kommer vara öppet hus i Grinstad församlingshem lördagen den 6/11 kl. 13-15 för tecknande av Gruppanslutning. Alla medlemmar som har frågor eller funderingar är välkomna att närvara. Det kommer även finnas möjlighet att kolla över att medlemsregister stämmer och att dricka kaffe.
Om ni redan vet att ni ska ha Gruppanslutning behöver ni inte närvara på det öppna huset. Fyll gärna i avtalet digitalt (mest lättläst vid handläggning) för att sedan skriva ut och skriva under. Posta eller mejla sedan enligt instruktionen längst ned på avtalet.
Om du är en hyresgäst som läser detta och vet att du har Dalnet fiber i den fastighet som du hyr och ovan erbjudande är av intresse så prata med den som äger fastigheten. Detta då Dalnet enbart ingår avtal om Gruppanslutning med sina egna delägare.
Om Du läser detta och har en granne som Du vet har Dalnets fiber men kanske har problem att ta emot mejl, vänligen hjälp till att informera! Detta för att ingen ska missa detta erbjudande.
Dalnet kommer fakturera Gruppanslutningen kvartalsvis och i förskott.
Utdelning av ny hårdvara kommer ske innan 2022-04-01. Information om hur utdelning kommer ske kommer mejlas ut.
Har ni den befintliga Gruppanslutningen och inte vill nyteckna er? Då ingår man helt enkelt inte detta nya avtal och det gamla avtalet löper ut 2022-03-31.
Angående fakturering; Tänk på att inte ringa ned våran Helena som sköter fakturering!! De medlemmar som har den befintliga Gruppanslutningen kommer få en slutfaktura för denna. Det kommer även förskottsfaktureras för den nya Gruppanslutningen. Detta kan upplevas som dubbelfakturering vilket inte är fallet.
Medlemmar som köper ”öppen tjänst” i vårt nät och vill fortsätta med detta är inte påverkade av detta nya avtal. Men givetvis är ni välkomman att teckna avtal om ni vill och inte sitter bundna i andra tjänsteavtal.
Väl mött på öppet hus😊
Med vänliga hälsningar Ordförande Mikael Harling med Styrelse.

PS.
Passa på att handla i Grinstad lanthandel och samtidigt hämta avtal som ligger där för medlemmar som inte har möjlighet att skriva ut själva.
DS.

 

Det har inkommit frågor om ny Gruppanslutning, skriver ut dem här ifall det är flera som har samma frågor:

Är detta erbjudande på 349kr/månad prisvärt?
- Det är upp till var och en att tycka om det är billigt.
Såhär kostar tjänsterna via portal om de köps separat, 20211020:
Telia Bredband 500/500 699:-/mån
Telia Tv & Streaming Lagom 299:-/mån (Detta på en decoder, tvilling kostar extra.)
Bredbandstelefoni mellan 30-99kr/ mån


Jag har en befintlig gruppanslutning, kommer befintliga TV-Decoders från Telia fungera på det nya avtalet?
- Japp det kommer den att göra.
ÅSKA!!

På förekommen anledning!

Var noga med att själv se till/ta ansvar och dra ur elektronisk utrustning i era fastigheter. Det är inte Dalnets ansvar om eventuell mediaomvandlare/elektronik går sönder.
Om detta ändå sker ska du som medlem felanmäla till din tjänsteleverantör som i sin tur kommer felanmäla till kommunikationsoperatör. Kommunikationsoperatören kommer skicka ut tekniker för att byta utrustning. Detta kommer att ta tid, MEN det är inte styrelsens ansvar att byta trasig elektronik hemma hos medlemmar.

Mvh Styrelsen.
PS.
Tips: Har du gammal telekabel in i huset som en åskledare? Se till att få bort denna kabel ur fastigheten då även detta är orsak till att att teknisk utrustning går sönder.
DS.

Sommar!!
Är du som medlem intresserad av protokoll och årsredovisning efter årsmötet? Hör då av dig via www.dalnet.nu/Kontakta-oss/ så får ni detta skickat via epost.
Som vanligt var noga med att göra ärende på www.ledningskollen.se om ni ska gräva.

Soliga hälsningar från Styrelsen


Info till medlemmar som har Dalnets gruppanslutning från Telia.
På förekommen anledning, Telia försöker ändra förutsättningar för TV utbudet nationellt. Dalnet berörs inte av denna förändring.
De medlemmar som har Telias gruppanslutning har rätt till "Tvilling" kostnadsfritt. Detta på upp till fyra  extra TV decodrar, således totalt fem decodrar(Samt två Telia Play strömmar).
De fyra extra decodrarna köper man själv men inloggen till dessa skall man få kostnadsfritt via Telias kundtjänst.


Mvh Styrelsen


ÅTGÄRDAT!! Avgrävd fiber lagad 20210310.
Detta påverkade medlemmar vid Kräppersrud, Bergarud, Kuserud, Åmot och Säby.
Om någon medlem inte fått länk på FX lampan på mediaomvandlaren efter åtgärden kan ni rapportera detta via vårt webbformulär.
Då detta är en specifik händelse så vill vi ha denna kontakt via webbformuläret, i vanliga fall kontakta alltid eran tjänsteleverantör vid tjänstebortfall.
Mvh Styrelsen


- Tyvärr verkar det  ringa oseriösa telefonförsäljare till våra medlemmar,  dessa påstår sig ha köpt upp vårt fibernät. Detta är inte sant.....
Tänk på att ni som har vår gruppanslutning lämpligen inte tackar ja till något erbjudande då ni inte blir av med gruppanslutningen utan kommer sitta med dubbla tjänster/kostnader.


- Har Du grävarbete framför dig? Tänk på att använda https://www.ledningskollen.se/ så vi slipper kostsamma avbrott på vårt gemensamt ägda fibernät.


- Det kommer in lite frågor om det gamla kopparnätet/telenätet som Skanova äger. Detta nät har inte Dalnet med att göra men efter kontakt med Telia så ska det finnas en plan på att rasera kopparnätet allteftersom telestationer släcks ned.

OBS!!! Har du kopparnät inom Dalnets upptagningsområde och håller på att bli av med din stabila uppkoppling?? Givetvis kan du höra av dig till Dalnet via vårt webbformulär om intresse finns för att skaffa en robust och stabil fiberuppkoppling.


 - Driftinformation från vår kommunikationsoperatör Zitius. Klicka här


- Faktureringsintervall på vår gruppanslutning sker kvartalsvis.


- Medlemsavgift faktureras årsvis.