Dalnet Fiberförening
"Tillsammans har vi skapat möjlighet till kommunikationstjänster i världsklass."

Aktuellt

Här finns aktuell och relevant information:

ÅSKA!!

På förekommen anledning!

Var noga med att själv se till/ta ansvar och dra ur elektronisk utrustning i era fastigheter. Det är inte Dalnets ansvar om eventuell mediaomvandlare/elektronik går sönder.
Om detta ändå sker ska du som medlem felanmäla till din tjänsteleverantör som i sin tur kommer felanmäla till kommunikationsoperatör. Kommunikationsoperatören kommer skicka ut tekniker för att byta utrustning. Detta kommer att ta tid, MEN det är inte styrelsens ansvar att byta trasig elektronik hemma hos medlemmar.

Mvh Styrelsen.
PS.
Tips: Har du gammal telekabel in i huset som en åskledare? Se till att få bort denna kabel ur fastigheten då även detta är orsak till att att teknisk utrustning går sönder.
DS.

Sommar!!
Är du som medlem intresserad av protokoll och årsredovisning efter årsmötet? Hör då av dig via www.dalnet.nu/Kontakta-oss/ så får ni detta skickat via epost.
Som vanligt var noga med att göra ärende på www.ledningskollen.se om ni ska gräva.

Soliga hälsningar från Styrelsen


Info till medlemmar som har Dalnets gruppanslutning från Telia.
På förekommen anledning, Telia försöker ändra förutsättningar för TV utbudet nationellt. Dalnet berörs inte av denna förändring.
De medlemmar som har Telias gruppanslutning har rätt till "Tvilling" kostnadsfritt. Detta på upp till fyra  extra TV decodrar, således totalt fem decodrar(Samt två Telia Play strömmar).
De fyra extra decodrarna köper man själv men inloggen till dessa skall man få kostnadsfritt via Telias kundtjänst.


Mvh Styrelsen


ÅTGÄRDAT!! Avgrävd fiber lagad 20210310.
Detta påverkade medlemmar vid Kräppersrud, Bergarud, Kuserud, Åmot och Säby.
Om någon medlem inte fått länk på FX lampan på mediaomvandlaren efter åtgärden kan ni rapportera detta via vårt webbformulär.
Då detta är en specifik händelse så vill vi ha denna kontakt via webbformuläret, i vanliga fall kontakta alltid eran tjänsteleverantör vid tjänstebortfall.
Mvh Styrelsen


- Tyvärr verkar det  ringa oseriösa telefonförsäljare till våra medlemmar,  dessa påstår sig ha köpt upp vårt fibernät. Detta är inte sant.....
Tänk på att ni som har vår gruppanslutning lämpligen inte tackar ja till något erbjudande då ni inte blir av med gruppanslutningen utan kommer sitta med dubbla tjänster/kostnader.


- Har Du grävarbete framför dig? Tänk på att använda https://www.ledningskollen.se/ så vi slipper kostsamma avbrott på vårt gemensamt ägda fibernät.


- Det kommer in lite frågor om det gamla kopparnätet/telenätet som Skanova äger. Detta nät har inte Dalnet med att göra men efter kontakt med Telia så ska det finnas en plan på att rasera kopparnätet allteftersom telestationer släcks ned.

OBS!!! Har du kopparnät inom Dalnets upptagningsområde och håller på att bli av med din stabila uppkoppling?? Givetvis kan du höra av dig till Dalnet via vårt webbformulär om intresse finns för att skaffa en robust och stabil fiberuppkoppling.


 - Driftinformation från vår kommunikationsoperatör Zitius. Klicka här


- Faktureringsintervall på vår gruppanslutning sker kvartalsvis.


- Medlemsavgift faktureras årsvis.